Ontdek onze praktijkverhalen

Onze medewerkers zijn hooggespecialiseerd en zeer betrokken. Onze behandellocaties zijn zo ingericht dat patiënten zich er thuis voelen. In het ZRTI omringen we iedere patiënt met aandacht. Bekijk de praktijkverhalen en ontdek.

Lees het verhaal van Diana

De werkdag van Diana

Ben jij benieuwd hoe de werkdag van een physician assistant (PA) eruitziet? Diana de Ronde neemt je mee in haar dagelijkse routine: van haar verfrissende start op de fiets tot de persoonlijke begeleiding van patiënten in radiotherapie. Ontdek hoe zij het verschil maakt in de zorg en wat haar drijft!

Lees het verhaal van Jo, Ingrid en Kees-Jan

Lees het verhaal van Jo, Ingrid en Kees-Jan

In april 2021 was het 40 jaar geleden dat de eerste patiënt bij het ZRTI bestraald werd. Jo, Ingrid en Kees-Jan waren er vanaf het allereerste uur bij. In dit interview blikken ze terug op de afgelopen jaren.

Lees het verhaal van Linda & Debora

Lees het verhaal van Linda & Debora

Medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen Linda van Sabben en Debora Diepeveen vertellen over hun aanvullende taken naast hun toch al afwisselende functie.

Lees het verhaal van Tom

Lees het verhaal van Tom

Sinds augustus 2020 maakt het ZRTI gebruik van Noona ten behoeve van de digitalisering van de uitkomstenregistratie. Tom Harthoorn is projectlid van de werkgroep Noona en vertelt over de ervaringen tot nu toe.

Lees het verhaal van Ewoud

Lees het verhaal van Ewoud

Lineair versnellertechnicus Ewoud Albach werkte in zijn tijd als medisch technicus in het ADRZ, al regelmatig met de versnellers van de afdeling radiotherapie. Toen het ZRTI een tweede locatie kreeg en er meer mensen nodig waren, heeft hij de overstap gemaakt om volledig voor het ZRTI te gaan werken. Daarvan heeft hij nog geen seconde spijt gehad.

Lees het verhaal van Patricia

Lees het verhaal van Patricia

Ongeveer vijftienduizend vrouwen en iets meer dan honderd mannen krijgen jaarlijks de diagnose borstkanker. Bij het ZRTI wordt een deel van deze mensen met bestraling behandeld. Deze behandeling kan zelfs levensreddend zijn. Radiotherapeut-oncoloog Patricia Brouwers vertelt over de aspecten die bij een behandeling van borstkanker komen kijken.

Lees het verhaal van Pierre

Lees het verhaal van Pierre

Het was eigenlijk een terloopse vraag die Pierre Jongeneelen (76) uit Kamperland vorig jaar aan zijn huisarts stelde: of de PSA-waarde in zijn bloed niet eens gecontroleerd kon worden? Dat leek de huisarts een goed idee, gezien Pierre’s leeftijd. De waarden bleken verhoogd: Pierre had prostaatkanker.

Lees het verhaal van Hester

Lees het verhaal van Hester

Als je de diagnose kanker krijgt en een behandeltraject in gaat, is het belangrijk dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Hester Riemer en haar vijf collega-doktersassistenten op de twee ZRTI-locaties zorgen daarvoor. Ze verzorgen niet alleen de planning en de administratieve afhandeling, maar verzorgen in sommige gevallen ook wonden.

Lees het verhaal van Dorien

Lees het verhaal van Dorien

Om niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst hoogwaardige radiotherapie te kunnen blijven bieden, biedt het ZRTI ruime opleidingsmogelijkheden aan medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen (MBB’ers) in spe. Dorien Vervenne is naast haar werk als MBB’er aan de bestralingstoestellen praktijkbegeleider.

Lees het verhaal van Jos

Lees het verhaal van Jos

Jos Ambachtsheer startte in coronatijd bij het ZRTI als radiotherapeutisch laborant. “Als je dit werk doet staat de zorg voor de patiënt altijd op de eerste plek."

Lees het verhaal van Imke

Lees het verhaal van Imke

Oud-verloskundige Imke Rosink uit Grijpskerke kreeg in januari 2020 een oproep voor het borstkankerbevolkingsonderzoek. ‘Ik ga er al jaren braaf naar toe en hoorde er nooit meer wat van. Deze keer was het anders. Een paar dagen na het onderzoek belde de huisarts. Ik snapte direct dat het mis was."

Lees het verhaal van Ingrid Koopman

Lees het verhaal van Ingrid Koopman

Dertien jaar geleden kreeg Ingrid Koopman op jonge leeftijd borstkanker. Radiotherapie was geen onderdeel van haar eigen behandeling, maar de ervaringen en inzichten die ze in die periode heeft opgedaan, wilde ze wel graag inzetten voor andere kankerpatiënten. Dat doet ze nu als lid van de cliëntenraad van het ZRTI. 

Lees het verhaal van Judith

Lees het verhaal van Judith

Al op de middelbare school wist Judith van Dijke dat ze in de zorg wilde werken. Maar wát ze precies wilde gaan doen, wist ze niet. Totdat ze op een open dag van het ziekenhuis in aanraking kwam met het ZRTI en daar kennismaakte met de in-service opleiding tot medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige (MBB’er), ook wel radiotherapeutisch laborant genoemd.

Lees het verhaal van Anne

Lees het verhaal van Anne

Toen de opleiding Verloskunde niet bleek te zijn wat Anne Alblas ervan verwachtte, ging ze op zoek naar een andere opleiding die bij haar zou passen. Een vacature voor een duaal traject om te worden opgeleid tot MBB’er (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige – ook wel laborant) bij het ZRTI in Vlissingen trok haar aandacht. 

Lees het verhaal van Nico

Lees het verhaal van Nico

Sinds 1 januari 2020 is Nico van Bree met vervroegd pensioen. “Ik heb een hechte werkkring achter me gelaten, waarin iedereen écht oog heeft voor de patiënt."

Lees het verhaal over de promotie van Patricia

Lees het verhaal over de promotie van Patricia

Patricia Brouwers is radiotherapeut-oncoloog bij het ZRTI. Ze is afgelopen oktober gepromoveerd op borstkankeronderzoek aan Maastricht University.

Lees het verhaal van Rietje

Lees het verhaal van Rietje

Na het telefoontje van de huisarts volgde een heel traject van onderzoeken. “In het ziekenhuis bleek na een tweede mammografie en een echo dat er verspreid over mijn borst kalkvlekken zaten, op een heel rare manier. Dat was een teken dat het niet goed was.

 

Lees het verhaal van Elly

Lees het verhaal van Elly

In mei merkte Elly (74) uit Kats dat haar tepel er iets anders uitzag. “Toch heb ik toen nog twee maanden gewacht voordat ik tijdens een algehele check-up bij de doktersassistente in juli vroeg of ze daar ook even naar wilde kijken. Dat mocht ze niet, maar ik kon dezelfde dag nog naar de huisarts. Die vertrouwde het niet en stuurde me door naar het ziekenhuis in Vlissingen. 

Lees het verhaal van Rianne

Lees het verhaal van Rianne

Het zal wel een vetbultje zijn. Het kan vast geen kwaad. Met die gedachte wuifde Rianne Tolhoek (53) uit Middelburg de knobbel in haar borst lange tijd weg. “Tot hij ongeveer het formaat van een pingpongbal had. Toen kon ik mijn ontkenning niet langer volhouden. De dag voor mijn verjaardag ging ik naar de huisarts, twee weken later kreeg ik de diagnose borstkanker.”

Lees het verhaal van Pieternel

Lees het verhaal van Pieternel

Rond hemelvaart 2019 ontdekte Pieternel Hoeve (47) een knobbeltje in haar borst. De huisarts stuurde haar meteen door naar het ziekenhuis voor een mammografie, echo en punctie. “Toen begon het wachten. Een week later kreeg ik de uitslag en bleek het borstkanker te zijn." 

Lees het verhaal van Eddie

Lees het verhaal van Eddie

Toen Eddie Bogaert (69) negen jaar geleden prostaatkanker kreeg, kwam hij voor het eerst in aanraking met het ZRTI. “Ik merkte al meteen dat ik geen nummer was, maar een mens. Niet alleen als patiënt, maar ook als lid van de Cliëntenraad heb ik ervaren dat inlevingsvermogen en persoonlijke aandacht bij het ZRTI voorop staan.”
 

Lees het verhaal van Cor

Lees het verhaal van Cor

De echtgenote van Cor Rus-Hartland was twee jaar geleden bij het ZRTI behandeld, toen hij in de wachtkamer een oproep zag voor nieuwe leden van de cliëntenraad. “Ik heb al sinds mijn achttiende diverse bestuursfuncties bekleed en ik dacht: bij zo’n prettige organisatie als het ZRTI wil ik horen.”

Tim Pleijte over zijn werk als laborant.